Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cal Rossinyol

Cal Rossinyol, una masia amb ànima...

Cal RossinyolCal Rossinyol forma part d’un paisatge rural amb boscos, camps de cultiu i masies disperses per turons que dibuixen encara indrets harmònics i tranquils, on es respira pau.
La masia està situada al municipi de Castellar de la Ribera, a la comarca prepirinenca del Solsonès. Està assentada sobre roca i construïda amb pedra i cal, unes característiques de solidesa que percebreu quan en sereu dins. Arquitectònicament és un exemple de les construccions característiques de la Catalunya rural del Solsonès, la comarca de les mil masies.
Cal Rossinyol es va construir al peu del antic camí ral que anava de la Seu d´Urgell a Solsona, en aquella època ja va ser una posada i els terrenys que l´envoltaven eren plens de vinyes, ara s’hi cultiven cereals.

No en sabem la data exacta en què es va construir tal com s’ha conservat fins avui, però les dues llindes que hi ha a la premsa del vi i a la finestra principal ens parlen dels anys 1753 i 1779, és possible que en un principi Cal Rossinyol fos una caseta d´ús agrícola construïda a l´era i que,amb el creixement demogràfic i econòmic de principis del segle XIX, la casa s’ampliés i adquirís la forma que té ara.
Des de la casa podeu anar a peu a la Ribera Salada, un espai natural protegit on hi ha un dels rius més nets i de més qualitat ambiental de Catalunya.

Web: www.calrossinyol.com