Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Coneix Castellar de la Ribera

Castellar de la Ribera és un municipi de la comarca del Solsonès de 60,12 km². Es troba a la banda occidental de la comarca. Pel nord limita amb Odèn, pel nord-est amb Lladurs, per l'est amb Olius, pel sud, amb Pinell de Solsonès i per l'oest amb Bassella (Alt Urgell).

La major part del terme municipal de Castellar de la Ribera està ocupat per la vall de la Ribera Salada, que el travessa d’est a oest. Únicament la banda de migdia és part del vessant de la riera de Madrona.

El municipi de Castellar de la Ribera consta d'una població d’uns 131 habitants (any 2020) i està format íntegrament per masies disseminades per tot el terme municipal i amb quatre entitats de població: Castellar, Clarà, Ceuró i Pampa. L'edifici de l'Ajuntament es troba a la primera, a on el nucli sol ser ubicat i a on hi havia el castell, molt a prop de l'església de Sant Pere de Castellar.


La major part del terme és ocupada per boscos que representen el 40% de la seva extensió. L'agricultura és bàsicament de secà, amb predomini del cultiu de cereals. Així doncs, l'activitat econòmica del municipi se centra quasi exclusivament en el sector primari.