Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Subvenció per zona PEIN al municipi de Castellar de la Ribera

Gràcies a la subvenció rebuda des del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya destinada als Espais naturals de Catalunya, als hàbitats i espècies, en el marc del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020 per a l'any 2022, el municipi de Castellar de la Ribera ens hem pogut beneficiar d’una ajuda de 38.659,06 € per tal de poder dur a terme diverses actuacions a la zona PEIN de la Ribera Salada de les que us fem un petit resum a continuació.

Actuacions a la zona PEIN de la Ribera Salada
Actuacions a la zona PEIN de la Ribera Salada

DIVENDRES 04 NOVEMBRE 2022

S’ha instal·lat portes abatibles metàl·liques i cadenats en diversos punts per poder limitar l’accés motoritzat a les zones de bany més concorregudes de la zona i a tot al sector referenciat en moments d’elevat risc d’incendi. A part d’aquestes portes i cadenats, també s’ha instal·lat senyalització informativa sobre la normativa aplicable d’accés motoritzat.

S’ha adequat una zona d’aparcament de 34 places per tal d’evitar l’aparcament massificat en indrets inadequats.

Per adequar aquest espai s’han fet treballs de desbrossada, tallada i arrencada de soques d’arbres puntuals, moviments, anivellament i compactació de terres, delimitació de places, delimitació de la zona d’aparcament i instal·lació de senyalització indicativa de la zona d’aparcament i de les normes aplicables a l’entorn, així com la senyalització informativa de la prohibició d’aparcar fora de les zones indicades.

S’ha creat una ruta de senderisme i de divulgació de valors amb la finalitat de posar en valor i donar a conèixer l’entorn natural de la Ribera Salada dins del terme municipal i no només centrar les activitats al voltant del propi curs de riu. Es tracta d’una nova ruta circular d’uns 10,13 km que s’ha adequat per tal de que pugui ser utilitzada per la gent de la zona i pels visitants, tot donant així noves alternatives per gaudir de l’espai natural de forma ordenada i respectuosa.

Les actuacions que s’han realitzat han estat: arranjament puntual del ferm, desbrossades, senyalització direccional i senyalització informativa de la ruta i dels valors de l’espai per on transcorre i cartelleres, així com la senyalització d’arbres d’interès local.

També s’ha fet actuacions per a la millora de la conservació de l’entorn mitjançant la instal·lació de caixes niu.

Us animem doncs a gaudir més i millor d’aquest espai gràcies a l’aportació rebuda i esperem aconseguir entre tots que se’n faci un ús respectuós i responsable.

Galeria d'imatges