Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Reportatges sobre Castellar de la Ribera

El passat mes de maig, el Canal Taronja, televisió del Berguedà i el 9TV van emetre dos reportatges sobre Castellar de la Ribera: el de l'Escola Rural de Catellar i el de la Necròpolis del Llor.

Filmació de l'Escola Rural
Filmació de l'Escola Rural

DIMECRES 26 MAIG 2021

La filmació de l'Escola Rural va poder comptar amb la col·laboració de Josefa Angrill, exalumna de l'escola, qui va explicar un bon grapat d'anècdotes i el dia a dia a l'escola. Després, la Regidora de Cultura, Sara Malé, va fer un breu resum de l'història d'aquesta escola, des dels seus origens fins que va tancar a l'any 1974.

Sobre la Necròpolis del Llor, Lídia Fabregas, veïna de Castellar, arqueòloga i directora tècnica del Museu de Solsona, molt implicada en la preservació d'aquest patrimoni, va explicar la tipologia de les tombes, mostra de Solsonià, caracterització de les restes arqueològiques d'aquesta zona, i el descobriment d'aquestes per Mossèn Serra i Vilaró. El reportatge també compta amb la participació de Carme Solà, Regidora de Castellar, que va parlat sobre un dels últims treballs de manteniment a la zona de la necròpolis gràcies a la col·laboració dels estudiants de l'Escola Agrària del Solsonès.

Tant l'Escola Rural com la Necròpolis del Llor són part del patrimoni de Castellar de la Ribera molts apreciats per tots els veïns del municipi.

Els reportatges es poden veure clicant al següent enllaç:

https://youtu.be/qQPWL83qiuE

Galeria d'imatges