Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dinar de Nadal i celebració del XIX Premi Cultural Jordi Sunyer i Pla

El tercer diumenge de desembre, el Local Social de Castellar de la Ribera va acollir l’habitual dinar de Nadal amb veïns i amics del municipi.

Una vetllada molt entranyable amb Natxo Tarrés
Una vetllada molt entranyable amb Natxo Tarrés

DIUMENGE 17 DESEMBRE 2023

Una vuitantena de persones gaudiren de l’acte amb l’acompanyament del músic Natxo Tarrés. Es van donar a conèixer els guanyadors de la dinovena edició del Premi Cultural Jordi Sunyer i Pla en les modalitats de narrativa, fotografia i dibuix. L’acte es va completar amb una cantada de Nadales sota la direcció de Peter Thiemann i l’acompanyament al piano de Seon-hee Myong.
En la modalitat de narrativa, el jurat va concedir el primer premi a “El Picarol i la revelació de la nimfa Farigola”, de Xavier Solé i Pla, per tractar-se d’un text “amb un vocabulari ric i molt acurat, una adjectivació rica i precisa i amb bones imatges de Castellar i dels entorns”.
El segon premi va ser per “La llegenda de les vuit salamandres”, de Concepció Argerich Sanclimens, per “una narració actual i fresca, molt real i creïble, un vocabulari adequat, bona puntuació i ritme i riquesa lèxica i estilística”.
Segons els membres del jurat, constituït per Ramon Segués i Coromines (mestre jubilat), Dolors Cases Canes (mestra jubilada) i Núria Sabata i Malé (mestra d’educació especial), la qualitat dels treballs presentats ha estat molt alta, per la qual cosa, determinar el guanyador ha estat una tasca molt difícil. Els agraïm la seva col·laboració.
Pel que fa a la modalitat de fotografia, el jurat (format per Josep Maria Borés i Casafont, director de la revista Celsona informació) va concedir el primer premi a la instantània “Veient passar el temps” de Noa Caball Sunyer, per «evocadora posta de sol amb els protagonistes, la pedra natural i l’acció humana». El segon premi va ser per «El privilegi d’una pedra que separava el gra de la palla», de Concepció Argerich Sanclimens, per tractar-se d’una foto que plasma, «davant dels arbres amb fulla caiguda, una mostra tecnològica que era necessària en temps passats».
En la modalitat de dibuix, nens i nenes del municipi van fer un dibuix sobre “El Nadal a Castellar de la Ribera”. Els artistes participants van ser: Laia Bosch Palà, Nil Caball Canal, Aixa Duran Xandri, Lleïr Viladrich Puit, Magí Viladrich Puit, Bet Vila Roma, Biel Vila Roma, David Viladrich Malé, Josep Viladrich Malé, Aina Xandri Vidal i Simon Feldman Ord.

Natxo Tarrés es retroba amb Castellar de la Ribera

Una de les sorpreses de la vetllada va ser l’actuació de Natxo Tarrés, músic que, durant més de vint anys, va passar temporades al nostre municipi. Després de dinar, ens va oferir un exquisit repertori de cançons pròpies i del grup Gossos. Tarrés va rebre una gran ovació del públic assistent, en finalitzar l’actuació.
El dinar de Nadal es va allargar fins al vespre. Veïns i veïnes van participar en un bingo en benefici de la Marató de TV3, aquest any dedicada a la salut sexual i reproductiva. La recaptació fou de 250 euros. Una vegada finalitzat el bingo, els veïns i amics es van acomiadar i es van desitjar unes bones festes i una propera trobada l’any vinent.

Galeria d'imatges