Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Castellar de la Ribera inaugura el nou edifici consistorial

La nova instal·lació va ser inaugurada pel vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre

Inauguració del nou ajuntament de Castellar de la Ribera
Inauguració del nou ajuntament de Castellar de la Ribera

DIVENDRES 03 JUNY 2022

Després de 10 anys treballant des de la Sala Polivalent l'Ajuntament de Castellar de la Ribera ja disposa d'un espai propi per tal de gestionar el municipi. El passat dia 28 de maig es va inaugurar el nou Ajuntament de Castellar de la Ribera.
Les noves dependències municipals s'han ubicat al mateix edifici on actualment hi ha el museu de l'escola rural, conegut popularment com a Cal Mestre. Les oficines del nou ajuntament estan situades a la planta baixa de l'edifici.
El nou ajuntament ha tingut un cost de 125.000 euros. Tot i la reforma s'ha intentat mantenir l'essència de la masia original; una mostra d'això és que les parets continuen sent de pedra vista i les cobertes de fusta. Alguns dels canvis més destacats és que s'ha tirat alguna de les parets interiors i també que s'han fet dues finestres a la part exterior de l'edifici.

Latorre destaca la història mil·lenària de Castellar

L'acte d'inauguració es va celebrar a la plaça de l'ajuntament i va comptar amb la presència del vicepresident de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre.
Latorre va ser rebut per l’alcaldessa M. Claustre Sunyer, pel secretari de Governs Locals i de Relacions amb l’Aran, David Rodríguez, i per la presidenta del Consell Comarcal del Solsonès, Sara Alarcón, a més de la resta de la corporació municipal i diferents alcaldes de la comarca.
En la seva intervenció, Jordi Latorre va recordar la història mil·lenària de Castellar de la Ribera i va assenyalar el seu dia a dia com un exemple de quelcom que actualment està molt de moda, el que s’anomena "viure en xarxa", degut a la particular dispersió de la població en masies. És per això que el vicepresident de la Diputació va demanar emmirallar-se en la manera de fer d’aquest poble per aprendre a viure "en xarxa" i a fer-ho basant-se en la pagesia i en la ramaderia, cuidant la terra, els boscos,… però sobretot prenent nota de la seva manera d’entendre la vida i de la seva filosofia, mirant el benestar de tots els seus veïns i veïnes en base a les coses més senzilles, que acaben sent les més importants.
L'acte també va comptar amb la participació de Peter Thiemann, director de l'Escola Internacional de Música, i la cantant solsonina Júlia Xandri, que van ser els encarregats de posar el punt musical a la celebració.

Celsona Informació

Galeria d'imatges